Uitstel Belastingdienst

Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis wordt verlengd

Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf betalingsproblemen door de coronacrisis? Dan kunt u misschien (opnieuw) gebruikmaken van het bijzonder uitstel van betaling. Het demissionair kabinet heeft besloten deze regeling te verlengen.

Het bijzonder uitstel geldt tot 1 februari 2022

Alle belastingen met een uiterste betaaldatum vóór 1 februari 2022 hoeft u dus nog niet te betalen. Binnenkort vindt u hier voorbeelden die duidelijk maken welke belastingen hier precies onder vallen.

Lage tarief van de invorderingsrente langer op 0,01%

Het lage tarief van de invorderingsrente blijft nog een half jaar langer op bijna nul (0,01%). Daarna gaat de rente stapsgewijs naar het oude niveau van 4%. Dit betekent dat op 1 juli 2022 het percentage invorderingsrente naar 1% gaat en op 1 januari 2023 naar 2%, om vervolgens in 2 stappen uit te komen op 4% op 1 januari 2024.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×